onsdag 30 september 2009

Väv på insidan

Så var det gjort, igår la jag på väven på insidan det var betydligt svårare än utsidan. Orsaken till det är att drar man lite för mycket på andra sidan när den första är klar så släpper väven i botten, då blir det luft där som är svår att få bort. Det är vad som hänt för mig, blir extra arbete, men inte ikväll. För strax ska jag sätta mig vid brasan i uterummet och läsa Paulo Coelhos senaste bok "Segraren står ensam"
Nu väntar jag bara på att bilderna ska bli överförda..



Listerna är för att skrovet ska behålla formen

lördag 26 september 2009

Äntligen 2


Den gångna veckan har jag slipat o lagt på epxi, slipat o lagt på ännu mer epoxi. Nu känns det som jag har fått till det med utsidan av skrovet. "Good enough" var det en god vän som sa till mig, så det försöker jag tillämpa på det jag gör.


Här slipar jag till en vagga som kajaken ska vila i, det är den andra halvan från spantmallen som jag byggt kajaken på.

Wow... Nu har jag vänt skrovet på rätt köl


Jag tänkte använda mig av slipmaskinen för att underlätta sliparbetet, när jag hade provat det en stund märkte jag att det var svår att få det jämt för maskinen vill äta sig ner i träet. Det blir till att använda den långa slipklossen istället och då slipper jag vita fingrar som jag får av vibrationerna från maskinen.

torsdag 24 september 2009

Semester

Så är jag tillbaks i bloggvärlden och kajakbygget efter ett långt uppehåll. Jag och Samuel (min galne mellanson) har varit på en liten semester, vi har varit norden runt, när jag kom tillbaks till Glimåkra hade vi kört 460 mil, ja vi är lite galna men vi trivs med att vara det.
Först hälsade vi på Roland o Carita utanför Uppsala, Roland är min skolkamrat från högstadiet. Därefter körde vi upp till Skellefteå för att träffa Annica, vi var klasskamrater för 32 år sedan när vi gick på Glimåkra folkhögskola och har inte träffats sedan dess, det kändes inte som det var så längesedan, fantastiskt roligt.
Sedan gick färden upp till Tornedalen för att hälsa på min kusin, han bor på finska sidan. På väg till Trondhiem blev det först uppehåll strax utanför Östersund för att titta på en husbil, inte vilken husbil som helst, förmodligen europas första, byggd på en Saab 92.
Nu hägrar Åreskutan o Tännforsen, vi övernattade vid Tännforsen. Vi hyrde en hytt med fjordutsikt strax utanför Trondhiem, skillnaden mellan ebb och flod var ca 2meter. Atlantvejen, därefter Trollstigen och Geiranger, ja det är så fantastiskt att få uppleva denna vackra del av Norge.